Angelina Jolie Ajar Anak-anak Agama Islam

27 July 2010

 Angelina Jolie dan Brad Pitt bersama anak-anak.

PASANGAN pelakon Hollywood Angelina Jolie (gambar) dan Brad Pitt mengaku memberikan pendidikan agama kepada anak-anak mereka.

Jolie tidak membataskan pendidikan itu pada satu atau dua agama sahaja, malahan enam anaknya mendapat pendedahan terhadap semua bentuk agama yang ada.

"Brad dan saya membesarkan anak-anak kami untuk menghargai sesama manusia," ujar ibu kepada Maddox, Pax, Zahara, Shiloh dan si kembar Vivienne dan Knox itu kepada majalah Parade.

Jolie dan Pitt memperkenalkan semua agama yang ada di dunia ini kepada enam anak mereka dengan menyediakan rak yang memuatkan pelbagai buku dan kitab agama di rumah mereka.

"Kami ada Injil, al-Quran dan semuanya. Kami juga mengajak anak kami ke gereja, kuil, menghadiri upacara ajaran Buddha, pergi masjid, mengajar mereka tentang semua kepercayaan," katanya pada Sabtu.

Menurut Jolie, walau apapun agama yang dipilih oleh anak-anaknya kelak, dia tidak akan membantah.

"Pilihannya (agama) terletak pada tangan mereka," ujarnya.

ps: Aku penah baca pasangan ni derma sejumlah wang kepada pertubuhan Islam kat Amerika. Semoga mereka satu famili terima hidayahNya.

Sumber mStar.

14 soseh-soseh:

Sir Marcello July 27, 2010 at 12:47 PM  

hurm..susah nak komen part macam2 nie...tapi wa leh cakap..depa baik sebab menderma~

Aujinz July 27, 2010 at 1:03 PM  

kurang pasti bab derma tue...

~

Ann July 27, 2010 at 1:07 PM  

@sir marcello
ak pun xbrani nk komen bab ni tp mybe diong pun masih mcari2 kot...yup depa mmg baik


@aujinz
awat krg pasti? nk cari link tu pun...kt mane ntah ak baca..yg pasti aku baca artikel tu..org ptubuhan tu sndri yg bgtaw

yott July 27, 2010 at 2:13 PM  

Ann, yup2 btul bab derma tu..
diorang ni dikatakan couple yg berfahaman terbuka tntng agama...semua agama baik pd diorang

[noriza] July 27, 2010 at 3:01 PM  

couple ni free thinker ke

diana July 27, 2010 at 3:27 PM  

diaorang mungkin masih tercari2 la
yang sebeno nye..

Ann July 27, 2010 at 3:28 PM  

@yott
yup..tak tau ar nk kate pe..nsb bek diog ni bkn islam...tp hope jmpe lah yg benar

@iza
dunno iza...free thinker xpcya pd agama kn tp pcya ada nye tuhan? tol ker?

Ann July 27, 2010 at 3:29 PM  

@diana
mybe kot...

Frodo Baggins July 27, 2010 at 3:50 PM  

... bagi mereka yg mahu berfikir.


>>___<<

fndrocka July 27, 2010 at 4:07 PM  

moga dipelihara tuhan hendaknya!

NICK IRFAN July 27, 2010 at 10:50 PM  

wah! biar btol!!! x sangka btol... ingatkan brad dan jolie ni biasa2 je tp nmpknye dorg berminat jgk tentang islam... mudah2an dorg masuk islam.. amin...

jejaka anggun July 28, 2010 at 12:55 AM  

ai yg ajar dia n brad pitt pasal islam....

Ann July 28, 2010 at 1:11 AM  

@frodo
:)

@fndrocka
amin.

@nick
yup kbyakan org bukn islm pdg serong thdp islm..tu yg kagum

@JA
bgus2..teruskn usaha murni tu :)

AngahSayang2314 July 28, 2010 at 10:49 AM  

apa yg pasti angah baru tahu alamak ketinggalan zaman la pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP