Drama Drama dan Drama

14 February 2011

Sebelum Gemilang, drama Tiramisu berjaya membuatkan aku melekat depan TV. Cerita dia yang sempoi, agak ringan-ringan dan tidak terlalu sarat, sesuai lah untuk membuatkan aku relax selepas waktu kerja. Satu lagi faktor, aku suka Sharifah amani yang comel sangat.



Kemudia, drama Gemilang. Drama ni aku tertarik sebab tengok iklan nampak best, filem Khabir Bhatia, heroinnya Tiz Zaqyah cuma aku tak berapa suka sangat dengan hero drama ni, Shah Jaszle. Maybe muka dia muka playboy kot tambah-tambah lagi gosip dia kiss dengan seorang pelakon wanita lain. Kalo ganti dengan Sam Saheizy yang comel kan best  *semua drama/film, ko nak Sam jer..aih*. Seorang lagi pelakon wanita dalam drama ni, Tasha Shilla cantik sangat. Selepas ni meletup-letup ar dia ni.



1st episode serius sedih sebab menunjukkan kepayahan hidup menyebabkan mereka sekeluarga terpaksa berpisah.

Sipnopsis:
GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.Sekarang ni drama Gemilang lak.

Satu lagi drama, "Samson dan Delaila" pun best. Kalo Fasha Sandha berlakon, selalunya drama tu best. Fasha Sandha cantik sangat, kalo lah perangai dia pun cantik, confirm jadi top actress kat malaysia ni. Lagi-lagi ada Adi Putra yang handsome dan macho.

7 soseh-soseh:

NICK IRFAN February 14, 2011 at 4:52 PM  

cte bru ke? sy lama x tgk drama mlyu dh skrg

Mohd Naim February 14, 2011 at 7:26 PM  

karya khabir bakhtia xpernah mengecewakan aku....serius..

H Y D E February 14, 2011 at 10:51 PM  

drama jepun lah... selesai tengok Orange Days.. nak masuk Densha Otoko pula

Ann February 14, 2011 at 11:56 PM  

@hyde
hehe aku dh lame ar abis lyn orange days tu ngn densha otoko....

Ann February 14, 2011 at 11:57 PM  

@naim
plg suka 'kekasih ku seru' la..ni mantap abis ar

@nick
awat lame xlayan?

H Y D E February 15, 2011 at 2:06 AM  

@ann

aiseymen.. dah lama tu. lagi laju lah ya.. memang otai drama jepun ni. water boys? umizaru pernah?

Ann February 15, 2011 at 12:22 PM  

@hyde
waterboys..xminat sbb byk laki separuh bgel..hehe, umizaru..kisah psl pyelemat kt laut kan..pnh kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP