Ariel Peterpan Dipenjara 3 tahun 6 bulan

31 January 2011



Akhirnya, nasib si Ariel Peterpan kini dah ditentukan oleh mahkamah di Bandung. Mahkamah akhirnya menjatuhkan hukuman penjara selama 3 tahun dan 6 bulan dan didenda Rp250 juta (kira-kira RM85,000) atau penjara tiga bulan kepada Ariel kesalahan berhubung video hubungan seksnya dengan dua selebriti di negara itu iaitu Luna Maya dan Cut Tari.

"Mengadili, menyatakan terdakwa Nazriel Irham terbukti sah dan meyakinkan memberi kesempatan orang lain menyebarkan video dan membuat pornografi," kata ketua majelis hakim, Singgih Budi Prakoso, Senin 31 Januari  2011. Menurut hakim lagi, sepatutnya public figure seperti Ariel menunjukkan contoh yang baik kepada khalayak ramai.


Kesian lak aku dengan nasib si Ariel sebab dia dipenjarakan sorang-sorang, manakala dua selebriti lagi dibebaskan. Seronok sama-sama, waktu susah pun kena lah sama-sama jugak. Nampaknya masa depan si Ariel sebagai artis semakin gelap.

Sumber :Beautiful nara
Liputan 6

5 soseh-soseh:

caliph shuriken February 1, 2011 at 12:42 AM  

ni jaa hukuman dia trima? ksalahan zina spatutnya lain cara hukumannya.. patot laa diorg hidup kt sana pnuh klam kbut, huh...

Ann February 1, 2011 at 1:16 AM  

@caliph
kt malaysia pun same gak hukumannya...mane de undang2 islam..

h a n i e February 1, 2011 at 9:17 AM  

tu lah...patutnya yg terlibat tu..sama merasa hukuman..haihh

yott February 1, 2011 at 1:12 PM  

undang2 manusia buat..mcm tu lahh

Ann February 2, 2011 at 1:28 AM  

@hani
xadil betul kan..

@yott
konon2 perfect kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP