Makin aku jauh

01 November 2010

Baca blog SaifulIslam, menyebabkan aku semakin jauh dengan UMNO. Hendak tahu kenapa? Bukak blog tu dan baca.

Aku takkan sokong melainkan polisi-polisi mengarut seperti ni dihentikan. Dah jangan siapa-siapa nak ubah pendirian aku lagi kalo dah terang-terang salah.

Kalo ada anonymous yang nak hentam, silakan tekan keyboard anda dengan penuh keazaman. Dah biasa dapat komen-komen macam tu kalo dah sentuh perihal politik ni. Dah lali.


10 soseh-soseh:

Mohd Naim November 1, 2010 at 3:51 PM  

aku setuju dgn pandagan Ustaz Hasrizal tu, mmg dengan buka pintu industri hiburan nie kita akan dapat lebih byk untung dari segi kutipan cukai dan bilangan pelancong..tetapi kos yg terpaksa ditanggung oleh negara lebih tinggi.

Kos utk rawatan penyakit berkaitan penagihan arak dan dadah (walaupun dadah haram, tetapi bila ada pusat hiburan, pasti pil estacy dan kuda berleluasa), kos pusat pemulihan akhlak, golongan muda yg sukakan hiburan malam pasti akan kurang produktif semasa dipejabat, masalah sosial pasti berleluasa, generasi muda yg masih belajar di IPT kurang prestasi akademik disebabkan terlebih berhibur, masalah sosial akibat ketagihan berjudi dan bermacam2 penyakit sosial yg lain yg kita semua terpaksa membayar dengan harga yg mahal...

cuma ayat last ustaz hasrizal tu aku tak setuju...

"MASIH SEBUAH PELAN

Sesungguhnya masih belum terlambat. Masih punya masa. Nafas masih mengisi dada, mentari masih setia di ufuknya."

sebenarnya..kalau baca ETP tu, Datuk Idris Jala cakap, ETP is not a plan, it's a program...maksudnya ia dah berjalan....cuma mungkin part hiburan tu masih pelan kot...

Ann November 1, 2010 at 4:02 PM  

@naim
nak translate satu2 definisi perkataan, payahlah...lain org len definisinya mungkin. kena bukak kamus dewan lah cmtu
mybe maksud ustaz tu, wpun dh diplan/or diprogram/or dh berjalan/rangka/proposal..apa2 jer lah..mybe msih sempat nak dihentikan sebelum mslh makin besar.(i think)

apapun idea mcm tu dari seorang pemimpin islam amat xptut. bg sesiapa yg ada fikiran waras, pun boleh tahu, apa akibatnya kalo kita bertuhankan hiburan.

AngahSayang2314 November 1, 2010 at 4:25 PM  

lama tak kesini rindu rasa ngan ann

ann sihat?????

sorry annn

Mohd Naim November 1, 2010 at 4:30 PM  

masalahnya... ETP tu bukan pemimpin Islam yg buat...Idris Jala tu org kristian...

Ann November 1, 2010 at 4:44 PM  

blh lak yer lulus? pdhal bawah jabatan perdana menteri...
ok lah. aku hnya tulis nk luahkan..kalo ko nk condemn, ikut lah...ak nk siaplan slide...ada conference

Azuan November 1, 2010 at 4:44 PM  

untung dunia semata-mata nie....yang lepas dunia tak amik kira..huhu

Frodo Baggins November 1, 2010 at 9:07 PM  

nak bg hadiah buku sultan muhd al fateh kat uncle najib! hahahhahahha ...

serius, wa x pnh masuk saiful islam
ada masa wa terjah.

joegrimjow November 1, 2010 at 10:57 PM  

lain kali kena tego
=)

kerajaan nak suruh pembangkan memerintah, sebab tu depa buat macam tu

Ann November 2, 2010 at 8:29 PM  

@azuan
hrp2 pemimpin2 kita berubah lah...nti kita gak yg tggung

@frodo
bgus..bek lu wat cpt2 b4 late..
baca jgn x baca..best tau

@joe
yup hrp diorg pun dgr lah teguran
haha mybe kot...nti kita tgu PRU

Frodo Baggins November 2, 2010 at 9:40 PM  

pemimpin yg baik, tentera yg baik & rakyat yg baik. dgn kata2 azimat ni, dapat lerr tawan constantinople. rasa bg uncle n n suh auntie r baca! baru cara ...


>>___<<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP