Sedar tak sedar

12 August 2010


Hari ni dah hari khamis. Esok pulak hari jumaat. Lepas tu Sabtu. Yeay cuti. Lepas tu member tunang selepas raya. Kahwen. Ohhh cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru jer hadapi hari Isnin. Bila sedar, mula lah berfikir apa perkara yang aku dah buat dan masih belum tercapai. Huhu tapi masih banyak belum tercapai lagi. Tak suka nya masa begitu cepat berlalu.

Tanda-tanda nak kiamat kan.

Benda yang kita tak sedar bila bercerita. Macam semalam terbukak cerita semasa tengah berbuka. Oopps termengumpat pulak.

Kawan A: Eh mengumpat tu.

Aku: Aah lah, tak baik-baik. Eh tak pe, dah bukak puasa. Tapi mengumpat..tak baik-baik. Tak mahu lah cerita.

Kawan B: Kak Ann dah bukak cerita. Mana boleh cerita sekerat je. Nanti diorang buat andaian macam-macam. Jadi cerita tak elok plak.

Aku: Yela yela aku cerita. (Terpaksa sebab dalam persimpangan).

Tu lah siapa suruh bukak cerita. Memang mulut tak boleh diam.



15 soseh-soseh:

Anonymous August 12, 2010 at 2:04 PM  

masa mmg cepat berlalu..
tau2 dah msk 2 hari puasa..jap je

daisy August 12, 2010 at 2:33 PM  

ahaha..
lawak la ko nih ann

AngahSayang2314 August 12, 2010 at 2:34 PM  

salam ramadhan

ye la sedar tak sedar dah masa berlalu kan??? tup..tup dah nak raya lepas tue abis raya ermm cepat masa berlalu..

@juera August 12, 2010 at 4:05 PM  

hehe..so kna jg2 la sume perkara d bln ramadhan ini..kang krg pahala puasa tu..^__^

iqbalsyarie August 12, 2010 at 4:12 PM  

haha..sgt cepat hingga rasa mcm tak bersedia lg pula utk ramadhan!aduiihh~
Bulan puasa kena banyak diam...sbb penat~hehe
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

Ada masa,singgah la blog saya ya ;)

fndrocka August 12, 2010 at 4:57 PM  

Iti benda 500 tahun lepas pun aku syak org tak sedar bila mengumpat.kudis lama

DuniakuAbstrak August 12, 2010 at 5:37 PM  

jgn la megumpat..cuba elakkan..*pesan diriku kepada diriku dan kpd rakan2 ku yg ku sygi =)

De'din August 12, 2010 at 8:13 PM  

yup..
masa mmg cpt berlalu..
sedar x sedar..
lps raya ni dah final exam..

Cidak August 12, 2010 at 8:17 PM  

tau2 esok raya.

Berd August 12, 2010 at 8:30 PM  

lu memang suka mengumpat.

NICK IRFAN August 12, 2010 at 9:58 PM  

eh! rasanya xpe kot lps buka puasa? sy pun lps buka puasa bru korek idung puas2... hehehhehehhehee


P/s=ape2pun masa mmg berlalu pantas!! pejam2 celik dh nk dekat raya...

darkbatman August 13, 2010 at 12:22 AM  

bulan pose ne sume kene jaga termasuk mulut kan tp biler ngumpat dh x sedar bulan pose ke idakk..tp besenye bulan pose laaa paling besttt nk umpat.ahaha

nosembilanbelas August 13, 2010 at 8:47 AM  

ngumpat gak..T_T

[noriza] August 13, 2010 at 11:04 AM  

ye la time tu la banyak mende nak share ngan osmet kan hehee

Ann August 13, 2010 at 3:35 PM  

@yott
tu la yott..sedar2 dh raya

@daisy
lawak tang mane tu..hehe

@angah
xmo cpt2 sgt...huhu byk bnda lg xtcapai

@juera
baik hehe..diam lebih baik kan..konfirm xmgumpat

@iqbal
diam sbb penat..penat bckp ke penat berpose tu? hehe

@fndrocka
ermm bnda yg xsdar...aish bila nk sedar ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP