Dapat duit kutu

13 August 2010

Bulan depan aku bakal dapat duit kutu. Dalam bank aku pun tak banyak macam tu. Aku ni boleh dikatakan makhluk boros.

Pantang je ada sale, aku tak boleh duduk diam. Hendak jer, aku pergi serbu walaupun duit dalam bank hanya cukup-cukup je.

Aku tak tahu nak buat apa dengan duit tu. Sebelum ni aku berhajat nak beli Blackberry. Tapi ada masalah lak muncul dengan Blackberry ni. Kononnya boleh access maklumat database terus tanpa pengetahuan pengguna. Mahu nanti aku selalu check bank secara online, tiba-tiba satu hari ada hackers yang godam. Tak ke haru nanti.

Maybe aku melabur dalam Tabung Haji jer kot. Dalam akaun aku, cuma ada RM50 jer. Sedih kan. Kalo macam ini lah gayanya, entah bila lah nak jejak kat Tanah Suci.

Boleh jugak kumpul untuk buat downpayment kereta nanti. Jangan boros. Sila simpan untuk jangka masa panjang.


ps: Bila lah nak dapat duit juta-juta? Melampau tak angan-angan aku?

16 soseh-soseh:

dark August 13, 2010 at 2:37 PM  

jgn ckp blackberry..laptop yg anda gunakan pn sudah "diperhatikan" oleh hacker2 skalian alam..=)

Mohd Naim August 13, 2010 at 2:38 PM  

fakta ko pasal blackberry tu xtepat..

kerajaan arab saudi blok BB sebab kerajaan tu xleh nak akses data rakyat dia sebab semua BB punya transaction encrypted..kalau handphone lain xde masalah..apa ko buat semua gov leh tahu...

kerajaan dia bengang xleh akses data tu yg kerajaan dia blok tu...

Sir Marcello August 13, 2010 at 2:40 PM  

akaun tabung haji and asb kau ok jer...akaun saving...semua zero..hahaha...lgsg x menyimpan...

p/s: gurl mmg suka men duit kutu ke?

MOFASAD August 13, 2010 at 2:55 PM  

ehem~
belanja la saya
:P

daisy August 13, 2010 at 2:57 PM  

sebab ko tak tau nak buat apa dengan duit tu,apa kata bagi kat aku~ho ho ho...

Ann August 13, 2010 at 3:29 PM  

@dark
kalo semua xselamat, nk smpan kt ner? bawah bantal lah eh..hehe

@naim
kalo gov xtau nak decrypt, biar ak tlg decrypt...hehe
erm kalo sbb gov xleh nk access..melampau ni....

@marcello
ala okey apenya...ptut dh ribu riban sbb dh lame keje ni..
laki pun main jugak taw..haha

@mofasad
meh dtg sini..ak blanja durian..

@daisy
xmau haha..byk sgt dlm kepala otak ni nk wat, tak tau nk guna utk ape..hehe

yott August 13, 2010 at 6:47 PM  

adik2 dpt tau kakak diorang nak dpt duit kutu..siap la raya ni ann..hehe

[noriza] August 13, 2010 at 10:08 PM  

boleh bagi aku duit raya

aisHa 'S' August 13, 2010 at 10:16 PM  

sama la kite..sy pn jenis boros jugak..
heee..asyik shopping aje...
Skrg ni nga usaha untuk menabung nak beli kereta juga..
:D

maCy August 14, 2010 at 5:49 AM  

lama dah tak main :D

Linglung August 14, 2010 at 7:47 AM  

angkat BB la beb...berbaloi2..xde masalah dgn akses data tu. server dia saja kat kanada

follow me on twitter : http://twitter.com/akulinglung

Mr.Z August 14, 2010 at 11:44 PM  

simpan je duit kalau tak tahu buat apa.. nanti beranak la duit tu lama2..hehe

Yanie J August 15, 2010 at 1:19 AM  

dah lama le tak main mnde alah ni, dlu zaman skolah suka le ;D

En. Reen August 16, 2010 at 6:51 PM  

saye suke main duit kutu dan mencari kutu kucing..maseh~

~HaNna~ August 16, 2010 at 11:58 PM  

wah..cik ann..kalo dh bleh byr downpayment mazda, maknenye beriban2 la cik ann dpt ek...hehe..

b4 dat, blom kate kwn cik ann amek lesen dulu...baru ble berangan2 jauh...;p

then, bli plak DLSR...fuhhhh....[sebut btol2 ek cam awal]...pic cik ann sure lawa gilezzz bile melancong g bandung...

Affan Ruslan August 17, 2010 at 11:48 AM  

hehehe. bak sket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP