Best sebab tandas baru

24 August 2010

 Kalah ruang tamu rumah aku. Aihh.....

Rumah aku kat kampung, dah ada sekolah rendah baru. Lagi dekat dari sekolah lama. Sekolah lama memang tersangat lah lama. Masa darjah 1, aku dah sekolah kat situ. Bayangkanlah adik aku yang sekarang berumur 7 tahun sekolah kat situ.

Sekolah baru..tandas pun baru. Tandas tu sangat penting. Kalo tandas kotor, sanggup nak menahan pergi cari toilet lain melainkan tu je lah pilihan yang ada dan in case, time tu dah tak mampu menahan..memang bantai je lah kot. Redha je. Betul tak? Semua orang pun penah alami kan.

Aku tak tahu lah macam mana keadaan tandas kat sekolah lama tu sekarang ni. Kalo ikutkan zaman aku dulu, tandas kat situ memang dah buruk..lagi lagi tandas lelaki yang bau nya macam *****. Berbatu-batu dah bau. Memang elak lah dari lalu. Maaf jika ada mana-mana hati lelaki yang terguris baca statement jujur aku ni.

Selain keadaan tandas yang menyedihkan, cerita tandas yang berhantu dah heboh satu sekolah. Tak salah aku tandas lelaki yang berhantu. Pernah dengar, ada budak nampak hantu. Disebabkan masa kecik-kecik, aku ni dikategorikan innocent..percaya kan je apa yang budak-budak lain cerita.

Sekarang adik-adik aku, Sarah dan Zati dah tukar ke sekolah baru. Baru je beberapa bulan. Aku tanya adik-adik aku..mana best sekolah lama dengan yang baru.

Jawapannya, "Sekolah baru best. Tandas baru..tak ada hantu".

Ha ha ha. See! Tak kira kecik besar..amat pentingkan tandas. Bukan orang dewasa je. Yang tak sangka nya, cerita tandas ada hantu masih sampai ke zaman adik aku.

Tapi betul ke tandas kat sekolah lama tu berhantu?

Aku tanya, "Pernah ke jumpa hantu kat sekolah tu?"

"Tak".



15 soseh-soseh:

ogre_rina August 24, 2010 at 9:16 PM  

hi,
just wanna tell u, dulu zaman saya masih bersekolah isu tandas kotor, bau, dot3 mmg tak leh escape la. senang citer, saya rase tandas mesia mmg "awesome" la kiranya.

tapi sejak blajar kat China nih, saya rase tandas mesia lagi sangat baik lah. sb kat sni, ada yg sampai takde pintu n mereka x malu langsung utk tidak menggunakan pintu. mmg kami pelajar mesia trauma habis la. pakai botol mmg wajib. rindu pulak tandas kat umah :)

Sir Marcello August 24, 2010 at 10:36 PM  

[b]ogre_rina[/b]
gila trauma takda pintu!!

hahaha lawak lak tang tandas baru takda hantu...alah lama2 ada jer hantu tue...geng monteng kelas...sap rokok..etc

Aujinz August 24, 2010 at 10:55 PM  

ha'ah.. betul betul betul..

tandas sekolah aku di SMT Segamat pon same..

diorang kate ade hantu..tapi takde plak dengo ade yang kantoi kene skodeng..

Aujinz August 24, 2010 at 10:56 PM  

betul laaa.. mase aku gie Beijing, masuk tandas diorang, botol air tak pernah tinggal..koh koh koh

Ann August 24, 2010 at 11:46 PM  

@ogre rina
tandas perempuan pun xde pintu gak ke? malu ar org len tgk kita melabur..huhu...mmg trauma abis ni org tgk...

@marcello
haha tu la pasal...selain bersih, yg ptg xde antu...kalo tang 'antu' tu...mmg xdpt nk lari lah kot

@aujinz
ke semua tandas kt skolh di mesia ni de antu? huhu aku agak saje kot mereka2 citer nak elak 'antu' dtg bertadang...
ak pi sgpore pun..xlepas bawak botol..xreti ar guna tisu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o August 25, 2010 at 1:11 AM  

nak certa pasal sekinchan secara ringkas

Ann August 25, 2010 at 1:25 AM  

@brutal
ok sila2 wa baca

x-po August 25, 2010 at 2:59 AM  

hehe memang pantang kalau tandas kotor

Hidup Seorang Blogger

NICK IRFAN August 25, 2010 at 3:02 AM  

yup! btol tu kak tandas bersih yg pening! hehe

p/s=klu nk ponteng kelas pun nyorok dlm tandas la? mcm sy dulu.....hehe

catzer August 25, 2010 at 8:59 AM  

aku paling seram bab2 tandas lama2 dan gelap semcm jerk..dulu biasalah each time aku masuk sekolah mesti ada jerk plot2 cite pasal tandas berhantu dan ini menyebabkan aku kena batu karang kerana sepanjang kat sekolah aku tahan jerk dari nak membuang.

Kimie Hashim August 25, 2010 at 9:27 AM  

best gila tanda ni kak ann.. =)

Peminat Katie Holmes August 25, 2010 at 12:22 PM  

selamat aku sekolah dulu tak pernah dengar.haha

AngahSayang2314 August 25, 2010 at 12:25 PM  

salam ramadhan 15

kalau angah la dapat tandas macam tue bestnyer dunia alangkah bahagia sungguh hehehe bole guling2

Linglung August 25, 2010 at 1:08 PM  

tandas laki tu berhantu sbb byk sgt benda2 busuk n kotor, hantu suka buat port la kot..

tertipu gua dgn gambar yg lu letak..gua ingat tu gambar tandas sekolah..cehh

Ann August 25, 2010 at 1:14 PM  

@x-po
nk msuk pon geli

@nick
akak pelik cmne org leh bselera myorok dlm toilet..kalo bersih, xpelah kot

@catzer
ko ni klakar lah...haha sggup tu tahan..bahaya tu muda2 dh kene batu karang

@kimie
gmbr tu google lah kimie..haha

@pkh
bagus lah...

@angah
mandi berjam2 siap agi tu haha...bazir air

@linglung
yeap ade logiknye tu...
hehe xsgka lu leh tertipu..tu gmbr google jer lah..hehe btuah tu tandas skolah..igt skolah 5star ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP