Ada juga lelaki macam ini

26 July 2010

Aku baca masalah seorang bakal pengantin perempuan kepada pakar kaunseling dalam paper. Dilema perempuan ni, bakal pasangannya langsung tidak berusaha untuk menyediakan wang hantaran malah mintak perempuan ni buat pinjaman bagi pihak lelaki ni.

Perempuan ni berjawatan tinggi. Lelaki pula berjawatan rendah. Bagi aku lah kan, lelaki tu tak layak pun nak jadi suami. Belum apa-apa lagi dah harap kat perempuan. Kalo dah kawin nanti?

Nasihat aku, tak payah tanggung risiko mintak putus je. Gila kejam aku.

Nasihat pakar ni baik sikit, suruh berbincang dulu. Cukuplah sekadar mencukupi keperluan mana yang tak cukup.

Camtu baik lelaki ambik alih tempat perempuan. Masak, basuh baju, gosok baju, kemas rumah, jaga anak, malah mengandung pun, bagi dekat lelaki. Mampu?

ps: Tak semua lelaki macam tu.

15 soseh-soseh:

Pelatt July 26, 2010 at 8:35 PM  

baru romantik....

agagagagagagagaga

Ann July 26, 2010 at 8:46 PM  

@pelatt
sengal ko..haha

Fara FarSha July 26, 2010 at 8:55 PM  

tang mengandung tu diorg surrender la ann..haha

hiro July 26, 2010 at 9:03 PM  

kawen la dgn sy..hasben baik..ehehe

Aujinz July 26, 2010 at 9:14 PM  

hahahahha..

best ape.. nyum nyum nyum..basuh kaki jer...

HEMY July 26, 2010 at 9:54 PM  

gadis ni sebenarnya dh ada jawapan dia...dh tau apa nak buat..tp ntah la..bab perasaan..sayang sangat ke hape tetap gak nak terima sebagai suami..

baik telan perit putus skang daripada dah kawin nnt

jejaka anggun July 26, 2010 at 10:35 PM  

hehehe... tuh laki ker anak ikan?

Berd July 26, 2010 at 11:00 PM  

jom kawen.

dark July 26, 2010 at 11:19 PM  

seb bek ade p/s tuh....ahahahahaha...

xsemua eak!

Ann July 26, 2010 at 11:33 PM  

@fara
huhu tau takpe fara..hehe

@hiro
bgus2...erk?hehe

@aujinz
lu pun golongan ni ke? haha

@hemy
yup tau kot tp mybe tak taw nk watpe..buntu agknye...
dr merana kmudian, ak mmg sokong pdpt ko baik merana skng

@JA
anak ikan kot...xlyk dpggil lelaki

@berd
ko kan gay? xmo

@dark
hehe takut kene marah ngn si lelaki2 di luar sana..tu psl de p/s haha

Sir Marcello July 26, 2010 at 11:59 PM  

sayang punya pasal..makan pasir pun takpe...pergh romantik bebenor~

arifadela July 27, 2010 at 1:00 AM  

x tau la klu gurl tu maseh berminat...
klu gua cari laen la...

redballerina July 27, 2010 at 1:15 AM  

kalau dah bercinta tu, semua pun sanggup!

AngahSayang2314 July 27, 2010 at 9:55 AM  

angah sokong ann apa yg ann cakap tapi kan memang betul angah pernah cakap ngan hubby yg kalau kita tukar balik bagi dia jaga anak basuh baju & sebagainya dia kata dia tak mampu nak buat semuanya.. macam kaum perempuan...... sebab tu la tuhan dah ciptakan ada kaum hawa & adam katanya

Mohd Naim July 28, 2010 at 9:36 AM  

kalau dah sayang, apa pun sanggup buat...

apa salahnya pompuan tu support lelaki tu kalau pompuan tu mampu dan sayang kat lelaki tu...

tapi lelaki tu tak boleh la take for granted, kena la at least tunjuk usaha sikit...

tapi kalau aku, aku xakan buat macam tu, duit hantaran tu kalau boleh semua duit aku sendiri, no share2, no pinjam2 dari sesiapa pun...dan xpayah nak pulangkan balik...it's my responsibility utk bagi kepada pihak perumpuan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP