Tiru Spiderman :Guna Vakum Panjat Dinding

30 June 2010


Walaupun ideanya agak gila-gila kerana meniru aksi Superhero kegemarannya iaitu Spiderman tapi aku akui memang kreatif. Tak terfikir pun vakum pun boleh digunakan untuk memanjat dinding. Yang aku tahu hanya digunakan untuk bersihkan lantai. Dah tu memang fungsi dia kan? Huh aku ni memang tak fikir diluar kotak. Apa kata pecahkan jer kotak ni? Senang.

Hibiki Kono, 13  yang memasuki King's College School in Cambridge telah mengunakan 2 vakum yang dibeli dari Tesco dan menukarkannya kepada sebuah mesin yang mampu melakukan aksi seperti Spiderman dalam masa 5 bulan.

Komen cikgu dia,

Teacher Angus Gent, of King's College School, Cambridge, where Hibiki built it in five months, said once his pupil was bitten by the Spidey bug there was no looking down. He said: "I'm hugely proud of him. He has a real flair.

"I had doubts but once he proved it could work I encouraged him. It's amazing for someone his age."

 Boleh jadi inovator hebat suatu hari nanti.

Sumber


7 soseh-soseh:

AngahSayang2314 June 30, 2010 at 2:24 PM  

wow superherooo la budak nie.. pandai betul otak dia....

Farid MOFASAD June 30, 2010 at 2:38 PM  

pandai camni harus kita contohi!!!














+____________+

ain fathihah June 30, 2010 at 4:30 PM  

kreatif. otak saintis budak ni

NICK IRFAN June 30, 2010 at 4:32 PM  

wah! kretif giler dia ni...

Firol June 30, 2010 at 9:16 PM  

dia patut try kat twin tower...baru true

botak July 1, 2010 at 12:34 AM  

ala biasa laa budak2 lagi..
imaginasi memang kuat..
lama2 nanti dia bosan la tu asyik dok manjat dinding je

Ann July 3, 2010 at 3:11 AM  

@angah
dh leh ganti superhero..hehe

@farid
betul2..kecik2 dh kreatif

@ain
tu lah...saintis harapan ni

@nick
kreatif n inovatif..

@firol
erm nmpknyer dia kene pk kan alatan dia tu upgrade dr segi keselamatn lah..naya nanti

@botak
dari benda sekecik ni, lama2 nti de lah improvementnyer yg suatu hari nti mgkin jd kgunaan smua org kan..mane lah tau kan
tp jrg de dak seusia dia ni kreatif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP