Nak Cantik?

08 June 2010

Kelmarin aku berborak dengan kawan-kawan serumah. Borak pasal ibu mengandung. Jadi ada lah beberapa perkara yang baru aku tahu.

Rupa-rupanya kan, bila perempuan mengandung ni, muka mereka akan jadi makin berseri-seri. Sebab bila mengandung ni, sejenis hormon akan terhasil. Hormon ni lah penyebab ibu mengandung jadi lebih cantik dan berseri-seri jer.

Lagi-lagi bila dah melahirkan anak, kulit si ibu ni jadi lebih putih dan mulus. Kalo yang ada jerawat tu, insyaallah akan hilang lah jerawatnya. Tapi dengan syarat, masa tempoh berpantang tu, kena lah pantang betul-betul.

Tu belum sentuh lagi bab agama. Bila bersalin jer, dosa-dosa si ibu tu akan terhapus. Wah ni yang paling best.

Jadi pada si suami nak si isteri jadi lebih cantik, apa lagi pregnantkan lah isteri korang eh. Pada si isteri lak, banyak ni kebaikan bila dah mengandung ni apatah lagi lepas bersalin. Jadi jangan takut nak mengandung. (Cakap senang lah). Tak payah guna produk-produk mahal pun.

Pada si boyfriend nak girlfriend korang cantik, lupakan lah ek saranan ni eh. Camtu jugak pada si girlfriend..jangan memandai-mandai lak. Nak *tuuutttttt*, kawen dulu. Hanya sesuai untuk mereka yang bergelar suami isteri jer tau.

Patut lah aku tengok Sharifah Shahira semalam, cantik betul kulit dia lepas bersalin, makin putih. Sebelum ni tak terperasan lak kulit dia cantik macam tu.


18 soseh-soseh:

ASaDa RyutaRo June 8, 2010 at 2:20 PM  

hahahahaha... kepada makwe-makwe, kepada boyfren diorang, jangan mengambil langkah pregnant untuk nmpak lebih lawa. sebab hanya akan dapat dosa!

Mohd Naim June 8, 2010 at 4:25 PM  

patut la ramai opismate lepas bersalin lebih cun dan menawan...

sorensen June 9, 2010 at 3:14 AM  

takpe, asalkan cantik.. huhu!!! (gurau jela yer, jgn marah :P)

NICK IRFAN June 9, 2010 at 1:25 PM  

wah! menarik info akak ni! thnkz!


p/s=nnt klu sy dh kwin setiap tahun nk kasi isteri sy mengandung supaya dia berseri selalu,... hehe

DuniakuAbstrak June 9, 2010 at 1:43 PM  

cis ini tdk adil..aku nak gak kulit halus licin..haha

botak June 9, 2010 at 2:31 PM  

hehe..sempat pulak tu kan berikan teguran kpd boyfriend dan girlfriend..keh keh keh

Lun June 9, 2010 at 2:54 PM  

tu ar, stuju sgt2 ngn fakta yg muka berseri2 wakt mgndung tu.. slalu tgk mke org mgndung mcm berseri n comel, sweet

fndrocka June 9, 2010 at 6:05 PM  

abis tu ..kalau lelaki cemana? berseri gak ke.hurm..mingkin lelaki dah berseri2 semasa proses dijalankan.kekeke

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustiki

Nurain Hasan June 9, 2010 at 6:50 PM  

wah3.best nye..;p

Fara FarSha June 9, 2010 at 7:45 PM  

entry ni untuk I ke ann..haha (perasan)

Shuk June 9, 2010 at 11:01 PM  

sesuai entri nih utk kawan-kawan shuk yg dah kahwin..huhu. bila la giliran sy pulak..haha :P

Ann June 9, 2010 at 11:36 PM  

@asada
mmg hanya mdpt dosa....:D

@naim
erm kan...mmg cun n comel2 jer kan...nsb bek isteri org haha

@sorensen
xbkesan pd yg lom kawen...kehkehkeh

@nick irfan
kecian kt bini nick nti..xsmpt dia nk rehat tau...hehe

@duniaakuabstract
eh nk jugak ke? hehe
kasi la can kt org pom, penat tau...tu ar ganjarannyer...

@botak
hnye utk peringatan sesama kita kan..hehe

@lun
tu la..dh ganjaran yg tuhan nk bg kt org pompuan kan...

@fndrocka
segan ak nk balas komen hang ni...boleh jd bseri kot...ntah la...haha

@nurain hasan
best kan..rase xsabar nk kawen lak rasenya n pregnant...hehe

@farafarsha
kbetulan aje fara ooii...hehe
hang makin comel tak? kihkihkih...

@shuk
insyaallah bila tiba masanye nnti...mane tau bila diorng dh baca ni, xsbr nk buat anak kan..hehe

jejaka anggun June 10, 2010 at 1:09 AM  

kalo pompuan tuh cantik berseri seri la... kalo dah x berapa nak cantik.. x berapa nak berseri jugak, kan?

enot lepas bersalin makin berseri ker?

Ann June 10, 2010 at 1:16 AM  

@jejaka anggun

cntik tu kan objektif, mybe bg u xcntik..pd org len mane tau kan..cuba lihat pbezaan sblum, semasa dan slps prgnant..

enot dh kawen eh? xtau lak ..:D

NICK IRFAN June 10, 2010 at 2:27 AM  

hehehehe tp sebab nk pastikan di kekal cantik? hehe eh! info akak ni btol la sy bru tnye mak sy dia pun kata mcm tu jgk....

Ann June 10, 2010 at 2:08 PM  

@nick irfan
bgus la tnye mak..org2 tua kn lbh tau...tp kena lah pantang betul2 lps bsalin...kalo x, nti bkn jd lbh cntik, kesan buruk lak yg dpt..

citahrudin June 10, 2010 at 3:52 PM  

erk..macam lama lagi je

Ann June 10, 2010 at 5:38 PM  

@citahrudin
insyaallah tak lama lg tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP