Pengalaman pertama

13 May 2010

Baru balik dari KL malam tadi. Tak usah cakap lah betapa penatnya. Bertolak dari JB dengan bas, turun kat Bukit Jalil, naik LRT ke masjid jamek, naik taxi terus ke conference tu.

Tak sempat makan tengahari sebab sampai pukul 2 lebih. Terus masuk lihat peserta present. Bila coffee break, baru lah dapat makan. Plan asal lepas habis hari pertama, tumpang di rumah kawan. Tapi disebab kan aku dah letih sangat tak larat nak jalan lagi (rumah kawan aku tu agak jauh kena tukar tren lagi), mujur lah ada student indonesia yang sewa rumah tamu kat utm kl. Dia yang tolong booking untuk aku. Takut penuh kalo lewat. Selesa lah rumah tamu tu, macam hotel cuma takde air panas.

Ulang alik dari utm kl, naik dengan taxi jer lah. Senang. Nasib baik boleh claim.

Aku present hari kedua pada sesi petang. Habis present, amik gambar untuk buat kenang-kenangan. Dah makan-makan, aku nak balik terus ke JB. Nasib baik lah ada pakcik taxi yang baik hati. Dia dalam linkungan 40-an tapi berbahasakan diri dia sebagai pakcik. Kalo orang lain, mesti dah berbahasakn diri sebagai abang.

Aku nak naik tren kat masjid jamek, tapi dia cadangkan ambil train kat klcc. Sebab lagi dekat. Kalo aku tahu semalam, aku dah naik tren ke klcc untuk ke hotel tu. Patut lah terasa agak jauh. Pakcik tu memang baik hati. Dia sanggup bagi resit masa aku datang hari pertama ke hotel tu dari bukit jalil, dan resit untuk hari kedua dari hotel ke bukit jalil. so boleh la aku claim sebab aku lupa nak amik resit taxi semalam. Dia yang cadangkan. Sebenarnya aku mintak resit dari hotel tu ke klcc je.

Alhamdulillah jumpa orang baik. Pakcik tu yang bagi direction macam nak naik tren ke bukit jalil dari klcc. Kena switch tren kat masjid jamek.

Alhamdulillah presentation berjalan lancar lah, cuma kena baiki bagaimana nak berkomunikasi dengan audience dan jawab soalan. Ada foreigner tu tanya aku akronim bagi NPCR, aku jawab 'i dont remember'. Sepatutnya jawab lah, " i will tell you after this" or " you can refer my paper". Aku bukannya tak tahu cuma tak ingat. Tapi itu lah bila dah nervous, kesilapan macam ni memang tak sengaja.

Ps: jumpa orang france masa dinner...handsome. Dah la makan meja yang sama.


12 soseh-soseh:

berd May 13, 2010 at 4:04 AM  

kau letih hari ni bia aku masak. kau rehat je kat bilik.
mana lagi hensem brader france dengan aku?

Ann May 13, 2010 at 12:49 PM  

ko kene bg gmbar ko dulu, baru aku leh compare...hehe
lame ar tggu ko nk msk, aku dh lapar kedarah ni...

ASaDa RyutaRo May 13, 2010 at 2:03 PM  

hohoho~ congrats!!

pakcik tu bahasakan diri jd pakcik sbb yg dia bawak tu kanak2 kot. hihi :P

wallaweh! mmg penat gile perjalanan ni. mau tertido2 dlm tren. err.. org france ngn org melayu mana lagi ensem ha?

adi May 13, 2010 at 2:46 PM  

hoho. yg org perancis tu tolong lah kirim slm. hik hik hik

norfarariyanti May 13, 2010 at 6:04 PM  

nnti lg banyak p conf, lg banyak pengalaman, so jgn lepaskan peluang tiap kali dapat peluang..chaiyokk ann..

firol May 13, 2010 at 10:11 PM  

amik no telefon tak masa makan tu

Frodo Baggins May 13, 2010 at 10:27 PM  

wa dah siapkan maggie ...
g lah makan ... wa masak spesel
tp yg nyata wa lagi ensem dr budak france tu

hye berd ... lu nampak seksey! (Sambil hulur ky jelly)


>>___<<

Ann May 13, 2010 at 11:45 PM  

thanks........sgt lega..fuhhh

mybe kot sbb ketinggian aku yg tak brp nk tggi ni...haha
mmg penat ar, gamble je pgi...erm ape leh wat ssh nk jmpe org melayu..ramai foreigner jer...tp org melayu ttp dihati wa....hehe

Ann May 13, 2010 at 11:46 PM  

nk emel ke? haha...

Ann May 13, 2010 at 11:47 PM  

tu ar, best ar jmpe mcm2 org...leh gak bsosial sekali sekala....thanks fara..hehe :)

Ann May 13, 2010 at 11:48 PM  

takmo la jd perigi cari timba...huhu

Ann May 13, 2010 at 11:50 PM  

maggie tak bek tuk kesihatan....lu kene igt tu

ye ke? cni gambar lu, wa nk tgk mane lg hensem ni...
eh wa tak tau lu gay, frodo...hakhak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP