Avatar Hallelujah Mountain

01 February 2010Salah satu puncak gunung ni yang dikenali sebagai 'Southern Sky Column' yang mempunyai ketinggian 3544 kaki yang terletak di Zhangjiajie National Forest Park kini dinamakan sebagai 'Avatar Hallelujah Mountain'.

Puncak gunung ni menjadi inspirasi kepada terbentuknye puncak gunung yang terapung dalam filem Avatar selepas photographer filem tersebut menghabiskan masa di sini pada tahun 2008.Puncak terapung dari filem 'Avatar'.


Lagi puncak gunung yang mengagumkan di taman negara ni. Indahnya alam ciptaan tuhan. Ni baru tengok dalam gambar. Kalo tengok depan2 dengan mata kepala sendiri, mahu lagi kagum.

Menurut jurucakap kpd taman negara ni, para pelancong boleh merasai sendiri pengalaman 'Magical tour to Avatar-Pandora' atau 'Miracle tour to Avatar's floating mountain' seperti dalam web (www.citszjj.com) sesuai dengan 'Pandora is far but Zhangjiajie is near'.

Petikan diambil daripada dailymail.co.uk.

Sangat indah bukan?

Begitu rupanya asal usul gunung terapung dalam filem Avatar. Tiada apa yang dapat mengatasi ciptaan tuhan.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP