Messi Lagi?

09 December 2009



Semalam aku dengar radio Sinar on the way nak ke Putrajaya semalam, yang Lionel Messi dicalonkan dalam Pemain Terbaik FIFA. Minggu lepas, dia dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Eropah 2009.

Gembiranye hati aku bila permain favourite aku mendapat anugerah. Macam aku pulak yang dapat anugerah tu. Aku harap dia menang anugerah ni plak.



Aku dah aim Messi ni sejak aku lihat dia main dalam final
World Youth Championship. Dia kecik je tapi sangat lincah. No wonder la orang kita pun boleh main macam dia sebenarnya. Tapi kenapa tak boleh? Dia sendiri pernah bergelut dengan penyakit growth hormone deficiency. Sebab tu aku sangat kagum bagaimana dia boleh main dengan sangat baik.

Ni sedikit kata2 dari Messi bila menang sebagai Pemain Terbaik Eropah 2009.

"For me it's a big honor to win -- but also to become the first Argentinian in history to receive the trophy," he said.

"I dedicate it to my family, they were always present when I needed them and sometimes felt even stronger emotions than me."

Kate2 dari Pep Guardiola (coach Barcelona) tentang Messi.

"He has all the resources at his disposal: he's tough, quick, a goal-scorer, intelligent and reads the game well," he said.

Ketika Worldcup 2006, aku tak pernah miss Game Argentina, aku sanggup ikut ayah aku tengok kat kedai yg ade Astro jika ade game Argentina tak de kt TV semata2 nak tengok Messi beraksi. Tak semestinye Argentina je, kalo ade game yg best takde kat tv, aku ikut ayah aku gak. Semuanye lelaki. Tapi peduli ape orang kate...

P/s: Teringat cerita 'Goal', perjalanan hidup seorang bintang bola sepak.

5 soseh-soseh:

cik EPAL December 9, 2009 at 2:35 PM  

minat messi kah?? ;)

penanya (?) December 9, 2009 at 4:49 PM  

sfera bodoh yg dikejar-kejar lelaki2 sasa. pfftttt~

Ann December 9, 2009 at 8:52 PM  

cik epal: yeap, dh lame.. :D

penanya: wayne rooney ngn ronaldo (brazil) sasa ker? tak kan...hehe but i'm still suka ronaldo wpun dia dh camtu...

Firol December 9, 2009 at 10:42 PM  

bukan sfera je tu..duit sekali tu...

tunggu amri yahya camtu lah nanti

Ann December 9, 2009 at 10:54 PM  

firol: duit yg sgt byk... tggu amri nak wat ape?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP