Sifat Manusia Aku

19 November 2009


Aku jawab kuiz " KAJIAN DR FADZILAH KAMSAH TENTANG SIFAT MANUSIA". Dan ini sifat2 yang aku miliki.

  • Berfikiran jauh & berwawasan
  • Mudah ditawan kerana sikap baik
  • Berperangai yang lemah lembut
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea @ mood Idea yang terlalu banyak di kepala
  • Bersikap sensitif
  • Otaknya aktif (sentiasa berfikir)
  • Sukar... melakukan sesuatu dengan segera
  • Bersikap suka menangguh-nangguh
  • Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik
  • Cepat marah & cepat sejuk
  • Suka bercakap & berdebat
  • Suka buat lawak & bergurau
  • Otaknya cerdas berangan-angan
  • Mudah berkawan & pandai berkawan
  • Orang yang sangat tertib
  • Pandai mempamerkan sikap
  • Mudah kecil hati
  • Mudah kena selsema
  • Suka berkemas
  • Cepat rasa bosan
  • Sikap terlalu memilih & cerewet
  • Kurang mempamerkan perasaan
  • Lambat nak sembuh apabila terluka hati
  • Suka kepada barang yang berjenama
  • Mudah menjadi eksekutif
  • Kedegilan yang tidak terkawal
  • Sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya
Semua betul la..aku memang suka berdebat..bab ni, famili aku tau sangat sikap aku yang satu ni.

Menangguh..ni pun memang betul..suka betul wat sumthing at last minute...bila nak berubah ni?

Wawasan tinggi? Betul..aku dari kecik lagi berangan2 nak kereta besar, rumah besar, keja besar..suami je tak nak besar. Hehe...

Memilih...ade certain2 benda la..aku rase bab shopping jer kot. Bab lain..aku rase macam takder jer.

Kedegilan yang tak terkawal? Haha ni betul...mak ayah aku pening dengan sikap aku yang degil ni.

Otak cerdas dan suka berangan2...erm betul pun, asyik berfikir je otak aku ni, tak reti nak rehat dan tanpa sedar, aku akan berangan-rangan.

Yang lain...malas la tulis..nanti meleret2 lak.

Ini pulak "
Rahsia Di sebalik Kelahiran Bulan Islam - Kalendar Hijrah". Aku lahir pada bulan Ramadhan. Sifat individu mengikut bulan ni ialah:

Dia baik, pendiam, suka merendah diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenalinya. Dia tidak suka menonjolkan diriya. Kehidupannya selalu selamat.

Betul2..aku tidak suka mencapap.

Nak tau pasal bulan2 Islam yang lain, klik sini.


P/s: Mak aku cakap...aku dah 25 tapi perangai tak macam 25. Aku malas nak tanye ape maksudnya.

4 soseh-soseh:

[S]itie [B]Um [B]Um November 19, 2009 at 4:23 PM  

wow!! mudah ditawan!

Ann November 20, 2009 at 11:15 AM  

mudah ditawan tu..mksudnyer ak mudah tpengaruh ke? huhu xmo la ciri2 ni..

Firol November 21, 2009 at 5:41 PM  

bersikap menangguh-nangguh..hoooo aku pernah kena warning....

ko tangguh2 boleh la...kalau mati tu boleh tangguh macamana

kena warning sebab lambat solat

Ann November 21, 2009 at 7:33 PM  

firol: bab tu aku pun byk kali kene warning...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP