Tesis

04 December 2010

Penat menulis tesis.Penat bukan sebab memerah otak..tapi kena tulis persamaan matematik yang berlambak-lambak ni.Dah la persamaan bukan main rumit nak taip. Panjang berjela pulak tu.

Penat tangan aku berjoging kat atas keyboard ni tau.

Aku tak guna Microsoft word tapi PcTEX. Best. Sebab kalo tambah figure, tajuk atau table...tak perlu nak tulis Figure 1, Figure 2 kat bawah figure tu lagi...sebab automatik ia akan keluar sendiri. Jadi kot-kot kalo nak tambah figure ke, table ke, tajuk ke, tak perlu lagi nak ubah dari awal. Pastu kat bahagian list of contents, list of table atau apa-apa list la, pun ia automatik tertulis sendiri.

Nasib baik PcTex ada. Thanks pada kawan aku yang promote software ni. Mudah sikit kerja aku.

*Seharian aku explore software hari ni.


6 soseh-soseh:

Sir Marcello December 5, 2010 at 8:10 AM  

ang buat master ape?
pctex tue sama ke functionnya ngan word?

Ann December 5, 2010 at 11:08 AM  

master math
pctex tu sesuai la utk tulis tesis psl kalo guna word, leceh...

pctex ni..de guna coding ckit, mula2 je ssh..tp sbnrnye senang je, dan kemas jer

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o December 5, 2010 at 7:06 PM  

salam
selamat ber tesis

Aujinz December 5, 2010 at 10:16 PM  

selamat bertesis Ann..

respek orang yang study math nie..
toing toing toing!

Ann December 6, 2010 at 3:27 PM  

@brutal n aujinz
thanks :) smg smuanye dipermudah olehNya

Sir Marcello December 7, 2010 at 5:18 PM  

wah master math...hebat2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP