Festival Fesyen Islam Rosmah

21 October 2010






Petikan dari Harakah.


Lebih malang, tulisan "Muhammad" dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada salah seorang peraga fesyen yang tidak menutup aurat.

"Kita berarak bantah kartun Nabi yang dibuat di Denmark, di sini di Malaysia, seluruh maruah Islam ditelanjangkan oleh IFF tersebut," kata Lo' Lo' kepada Harakahdaily.
Beliau mengulas IFF yang dianjurkan oleh Rosmah baru-baru ini. Walaupun dinamalkan Islamik tetapi fesyen yang diperagakan tidak sesuai dengan Islam bahkan Rosmah sendiri tidak memakai pakaian yang sesuai dengan Islam ketika merasmikan program IFF itu.

Aku pun tak nampak dimana islam nya. Dah bukak aurat satu hal. Yang lagi teruk, tulisan 'Muhammad' diguna secara terbalik. Setahu aku, perkataan ayat al-Quran tidak boleh dicetak ke atas pakaian sebab bimbang cara kita menjaga pakaian tu. Terpijak ke apa.  Nak masuk toilet pun dah satu hal. Dah tiba-tiba nak masuk toilet, dah jadi masalah nanti.

Tak faham lah dengan perangai First Lady ni.



5 soseh-soseh:

Wanie-san October 22, 2010 at 1:15 AM  

betul!
semalam ada baca article ni.
ada org post kat fb.
memang xpaham motif festival ni.
cakap islamic.tang mana islamic?
terang2 bukak tudung!baju ketat!
ada tu paras lutut.islamic la ke cam g2?

Ann October 22, 2010 at 1:54 AM  

wanie, tau pon dr fb jugak.........mcm mhina pun ada..yg sedihnyer bini pemimpin kita de skali..

Fara FarSha October 22, 2010 at 8:21 AM  

1st lady??? uwekk, nak termuntah..meluat sungguh ngan big mama ni..

daisy October 22, 2010 at 10:13 AM  

apa la nak jadi...

Ann October 22, 2010 at 10:43 AM  

@fara
aih fara, muntah pregnant lom habis lag ke? haha.......tu la meluat sungguh ngn dia tu........bila nk sedar diri?

@daisy
kene brainwash otak rosmah tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP