Petua untuk sengugut

31 July 2010

Kawan serumah aku dapat satu petua dari seorang student phd Indonesia.

Memang seksa sangat bila sengugut ni datang kan. Hope petua ni dapat membantu korang diluar sana. Mudah je bahan-bahannya. Yang perlu hanya kunyit..tak kisah hidup or yang serbuk tu, asam jawa, dan gula melaka. Kalo nak guna madu gantikan gula melaka lagi bagus.

Caranya letak air sedikit dan direbus cair. Siap, minum. Diminum untuk sebelum dan selepas waktu period.

Petua ni jugak boleh hilangkan bau badan. Jadi para lelaki diluar sana boleh guna jugak KOT petua ni. (memandai je aku ni).

Selain untuk hilangkan sengugut dan bau badan, ia juga bagus untuk peranakan perempuan.

Aku baru je tau tadi, nanti nak amalkan lah.


17 soseh-soseh:

Azuan July 31, 2010 at 1:11 AM  

deoderant axe sudah...ekeke

redballerina July 31, 2010 at 1:18 AM  

dan apakah rasanya?
please,please,please,
kalau sedap cept roger

Ann July 31, 2010 at 2:09 AM  

@azuan
tu sementara je...hehe

@red
nti aku cuba eh...tp ntah bila..
so pe kate ko cuba dulu..hehe then bgtaw tastenye

Berd July 31, 2010 at 2:19 AM  

minta tolong gua pon gua ok je.

sasuke July 31, 2010 at 8:05 AM  

kasi gf aku amakan ni, sian dye sakit sgt time cmni..

[noriza] July 31, 2010 at 12:30 PM  

letak seterika kt perut :P

sop July 31, 2010 at 7:10 PM  

perkongsian yg baik..
kalau produkkan ramuan tersebut bgs juga.. senang x dapatkan.. huhuhuh :)

IntanBerlian July 31, 2010 at 7:17 PM  

tq banyak2 share,akulah golongan yang selalu kene period paiN!

yott July 31, 2010 at 8:40 PM  

dlm family sy mmg amalkan ini
tp selalunya minum selepas period selama seminggu
rasanya sedap..

arifadela July 31, 2010 at 10:43 PM  

gua x tau nak komen apa...
just amek iktibar cukup

Sir Marcello August 1, 2010 at 1:13 AM  

gua setuju pakai deadorant axe...miyahaha..tp tue tuk lelaki...pompuan leh try kot~

daisy August 1, 2010 at 8:34 AM  

nanti nak suruh kawan aku cuba.kesian betul aku nengok kesengsaraan dia time period

jejaka anggun August 1, 2010 at 11:19 PM  

kunyit panas. nnt susah nak pregnant

Ann August 2, 2010 at 10:57 AM  

@JA
kunyit mana panas la..ke ang tertukar ngn halia? hehe

Cidak August 2, 2010 at 5:32 PM  

gua boleh amalkan tak petua ni?

jack August 3, 2010 at 12:13 PM  

nice...boleh gune nih untuk tangkap aweks LOL

AngahSayang2314 August 3, 2010 at 3:31 PM  

wah ann ini 1 info yg baru nie thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP