Keputusan Piala Dunia: Sepanyol Juara Baru

12 July 2010

Perlawanan akhir piala dunia, Netherland vs Sepanyol. Sepanyol menjadi juara baru bagi piala dunia 2010 kali ini. Sepanyol juga menjadi negara ke 8 dalam senarai juara piala dunia.

Gol tunggal oleh Andress Iniesta pada minit ke 116.

Perlawanan terikat tanpa gol sehingga bawa ke 30 minit masa tambahan.

Pendek kata, aku kecewa.


Banyak betul kad kuning. Satu kad merah untuk netherland.

Tuan rumah piala dunia berikutnya pada 2014 di Brazil. Jumpa di sana nanti!

10 soseh-soseh:

NICK IRFAN July 12, 2010 at 6:07 AM  

spain menang yahooo!! hehe eh! akak sokong sape ek??? hehhe

hiro July 12, 2010 at 6:25 AM  

tengok eh..aahaa

nanti muka sembam laa..ahaha

Sharinginfoz July 12, 2010 at 6:32 AM  

oooooo tidak

Spain Juara Piala Dunia

Mohd Naim July 12, 2010 at 8:04 AM  

org dah kata, don't bet agains the paul...hahaha!!

tapi aku rasa ok la, at least german kalah dgn juara world cup...

Mohd Naim July 12, 2010 at 8:05 AM  

..

Fara FarSha July 12, 2010 at 10:18 AM  

"Jumpa di sana nanti! "....ann nak g brazil ke taun depan..hehe

Fitrihadi.com July 12, 2010 at 12:17 PM  

bola dh abis. bagus2.takde lg bising2 nk tido kt kolej haha :p

Farid MOFASAD July 12, 2010 at 1:35 PM  

hahahahahahahaha






>>_________<<

NICK IRFAN July 12, 2010 at 4:36 PM  

tu la rasanya x ptut kena kad merah bkn dia tackle kuat pun tp nk buat mcm mne? hak pengadil... hehehehe

Sir Marcello July 13, 2010 at 2:30 AM  

aku ngan member cam orang gila bersorak time ref layangkan kad..

kami sokong reff!!
yeah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP