Adolf Hitler tidak pernah memusuhi Islam? - Dari Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

13 July 2010

Aku rasa kagum dengan artikel ni. Rupanya Adolf Hitler bukan lah sejahat-jahat manusia, dia hanya memusuhi Yahudi. Malah dia senang dengan Islam. Agaknya Yahudi balas dendam dengan memburuk-burukkan Hitler ni dengan mengaburi dunia.

Sumber diambil dari sini.


Oleh Azhar Abdullah

Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...



Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.



Beliau juga telah memberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu menunggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...





Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...



Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...








Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

19 soseh-soseh:

citahrudin July 13, 2010 at 11:06 AM  

tu lh..dulu bila aku cakap2 kat orang yg Hitler ni elok sikit sbb ada tekad mau pupuskan yahudi..diorang suma mcm tak setuju je...

thanks ann ... muuah!!!

citahrudin July 13, 2010 at 11:07 AM  

datz wai lah may peberet tim ~germany..keh3

Azeer Yeyaa July 13, 2010 at 11:16 AM  

bgus jugak ek hitler neyy...

faiz July 13, 2010 at 11:24 AM  

hmm..xtau mna btol dah..dulu baca kat holywar-efairy, blog popular tuk isu cam ni yang dah kena delete..lain citernya..peristiwa halacoust tu pembunuhan yahudi ortodox..iaitu yahudi yang aman dan tidak menentang. dalam pembacaan di blog itu juga ada menyebutkan hitler adalah dari keturunan keluarga besar orang yahudi. xtahu dah mana yang betol..huhu

Post-post baru faiz!
Newbie pun boleh dapat trafik
Tutorial untuk download tegar
Tutorial menggunakan torrent

sop July 13, 2010 at 12:46 PM  

sbb ni tesis PHD, mmg fakta berdasarkan bukti..
info yg baik..
yg baik jdkan panduan yg buruk jdkan sempadan

Sir Marcello July 13, 2010 at 1:06 PM  

wow interesting!!!
ANN wa nak rembat artikel nie, boleh kan?

dalam banyak2 buku pasal hitler yg aku ada...hanya mein kampf ngan artikel pasal nie jer aku takda..dan baru tahu! dulu tak jelas...hanya dengar NAzi ada toleransi dengan Islam...

btw..Hitler salah seorang idol aku..ingat lagi masa kena present tentang public figure pilihan hati...satu kelas dok boo aku...hahaha

jane July 13, 2010 at 1:48 PM  

thi is the concrete reason why i luv germany

for sure!!!!

they have 'something'

n this is 'that' something wic people barely know about it

>.<

Ampuan Awang July 13, 2010 at 2:15 PM  

err salam...

aku tetiba berminat memberikan komentar di sini.

apa yang aku faham dengan hitler cuma ada beberapa perkara.

1. hitler datang dari susur keturunan yang samar2 (seperti ataturk).

2. rentak pemerintahannya agak keras (berbanding ataturk yang lebih keras dalam agama, bertindak mengubah isi kandungan Quran ke bahasa turki).

3. adapun Holocaust yang dilancarkannya adalah satu peluang besar bagi bangsa yahudi kerana dengan cara itu mereka bisa menjadikannya alasan untuk membentuk negara dan negara itu tak lain dan tak bukan adalah palaestin.

4. kedua orang hamba Allah ini (hitler dan ataturk) bertindak serupa dalam kejadian Holocaust. mereka saling berkait. mengapa? kerana Holocaust dilakukan bertujuan untuk melenyapkan yahudi dari bumi jerman (seluruh dunia sebenarnya) tapi sebaik saja ia dilaksanakan, rata2 orang yahudi berhijrah masuk ke turki dan di sinilah ataturk pula memainkan peranannya; menjadikan kaum itu kembali menjadi kuat untuk merebut al-Quds daripada bangsa palestin.

itu saja setakat ini

Cik Zura July 13, 2010 at 2:20 PM  

betul la an...ayah aku pnh ckp..pasal hitler..tp dia xda la cite detaill..xigt dah ktorg duk cite psl apa..tp dia ckp, sbb tu la hitler dl dah bunuh yahudi tu awal2..br la aku tau..dl igt hitler tu jahat je bunuh org..bgs kan dia..

rizputra7 July 13, 2010 at 4:01 PM  

dulu2 tahu pasal hitler nie anti israel tapi tak tahu sebab apa...nice info..

botak July 13, 2010 at 11:40 PM  

yahudi jahat!
spain menang!

NICK IRFAN July 14, 2010 at 12:40 AM  

wah! selama ni ingatkan hitler jahat? rupanya tanggapan sy silap! thnkz kak!!! :)

Aujinz July 14, 2010 at 12:21 PM  

ermmm..

tau takpe..
sila bace mein Kampf..buku tue Hitler tulis sendiri..

Mr.Z July 14, 2010 at 12:59 PM  

aku pernah baca dlu..
dan aku rasa hitler ni sebenarnya bersetongkol dengan yahudi.. cerita holocaust tu mungkin propaganda bagi membolehkan org percaya dia perangi yahudi..Peristiwa pembohongan terbesar dalam sejarah iaitu Holocaust juga telah berjaya diwujudkan untuk kepentingan Yahudi laknat.

ni antara sumbernya kalau nak lihat la..
http://ibnuyaacob.com/?p=1244

sekadar pendapat.. :)

AngahSayang2314 July 14, 2010 at 4:08 PM  

ermmm 1 info yg angah tak pernah tahu la pulakk syabas la..

Mr.PinGu July 14, 2010 at 11:19 PM  

xtahu nak komen.. sbb xtahu sgt sejarah.. but nice artikel

Mr.PinGu July 14, 2010 at 11:20 PM  

minta izin nak simpan artikel anda sbb sgt menarik~

Ann July 18, 2010 at 11:15 PM  

@citah
bgus lah dia nk pupuskn yahudi ni....small matter je..okey aku pun nk sokong germany gaklah lps ni..2nd after netherland..hehe

@azeer
tu la jht2 pun bek

@faiz
erm aku penh gak baca psl ni...byk sgt versi psl hitler ni...hrp yg ni betul lah, lgpun siap wat tajuk phd lagi tu

@sop
yep, hrp leh baca tesis dia tu...tp xtau tajuk lak

@marcello
lu ni peminat fanatik hitler ye? hehe bagus lah....bnda ni de gak manfaat nye...menarik baca kisah2 hitler ni...no prob, kita sma2 kgsi2 kan

@jane
tu la aku pun br tau...yep aku pun makin sukakn germany ni

@ampuan
aku pun penh baca ni propaganda yahudi..sejauh mana kebenarannye xtau...artikel ni siap keluar dlm paper lg, mybe de kebenarannye..wahuaalam

@zura
tula..sia2 je aku benci hitler selama ni..

@riz
welcome..kita sam2 kgsi k..

@botak
smpt lagi lu promote spain yer haha

@nick
sama2...akak pun suka info ni..psl tu post kat sini

@aujinz
kalo de versi bm, cepat skit aku khatam

@mr z
aku penh baca artikel psl ni..kalo betul lah, mmg xptut lah..tp hrpnyer artikel yg ni betul...sbb kagum ar ngn dia kalo betul2

@angah
erm kebetulan jmpe artikel ni..sama2 kgsi

@mr pingu
silakan amik..no prob

Fitrix July 22, 2010 at 7:12 PM  

That article is pure BULL****.

Here is the article that might shed a light on the topic....

http://obefiend.blogspot.com/2010/07/adolph-hitler-and-muslim-revisionist.html

Next time dont take everything or anything at face value.QUESTION EVERYTHING.That will save you from being duped.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP