Kau laksana bulan

01 June 2010




Semalam aku tengok drama 'Kau laksana bulan' kat TV2. Rasanya citer ni start pukul 8.30 malam tapi pukul 9 malam baru aku tengok. Menurut kawan aku selaku housemate aku, citer ni adaptasi dari novel.

Baru 1 episod aku tengok, aku nak cakap memang best lah. Pelakon dia yang bila berlakon dalam drama..ala selalunya pakai tudung tapi dalam realitinya tidak. Aku dah lupa lah namanya. Tapi aku nak tengok bukan sebab heroin ni. Aku nak tengok pasal ada Zul Huzaimi jadi pelakon lelaki utama dia.


Eh aku dah lama suka dia ni walaupun selalu jugak pegang watak jahat. Selain dia berlakon memang best, dia macam ada aura. Chewah ada aura. Bagi aku lah, orang lain..aku tak tahu.

Dia kalo dah tenung tu, aku rasa boleh tangkap cintan tau...silap-silap boleh gugur jantung ni tahu. Nasib baik dia ni suami orang, kalo tidak mahu angau kot.

Tujuan aku nak tulis entry ni selain mempromote drama ni bagi peminat-peminat drama Melayu, aku sebenarnya nak menyangkal kata-kata adik tu, boleh dia cakap aku takde perasaan kat kaum bukan sejenis aku. Sampai sekarang kalo teringat kata-kata adik tu, mesti tergelak sorang-sorang tahu.

11 soseh-soseh:

ain fathihah June 1, 2010 at 8:41 PM  

salam. hai ann.

1st time aku jatuh cinta dgn zul huzaimi, bila aku tengok drama Cinta Semanis Ceri. masa cerita tu kuar, zul huzaimi tak popular lagi macam sekarang kot.

hehe betul la.. renungan mata dia, boleh buat gadis2 tangkap cintan

Ann June 2, 2010 at 12:37 AM  

wsalam....
ak xigt lak bila ak mula minat dia blakon...dia blakon mmg best, kalo jahat mmg mjadi...kalo baik lg mjadi...tp pelik gak dia tak sefemes plakon2 len yg br setaun jagung....

tu ar psl, kalo blakon romantik tu...mula lah tsyok sndiri.....penangan renungan mata dia beb dasyat..

FARID June 2, 2010 at 8:19 AM  

KEMPEN SUDAH BERMULA....
AYUH KITA BERSAMA - SAMA MENGERAKKANNYA!!!
TERIMA KASIH KAMI MAMPU UCAPKAN DENGAN PERTOLONGAN DARI ANDA..

PERGI KE SINI

http://mofasad.blogspot.com/2010/06/kempen-kami-blogger-picisan-menentang.html

naimibrahim June 2, 2010 at 8:55 AM  

aku pun memula malas nak tengok, tapi bila tengok pelakon2 dia cun2 dan pasal dilemma nak kawen tu, best pulak tengok..hahaha!!

hanna June 2, 2010 at 9:38 AM  

ann tgk gak ke?...best kan...mmg kalo spark belakon, mmg best..tk kesah la die belakon jadi watak ape pon...sure best cite tuh....:)
rasenye kalo bace novelnye pon best kn...ann bli la...bleh i pinjam...ehehe...

Ann June 2, 2010 at 7:30 PM  

@naim

padan lah tu, ko nk tgk pompuan cun, aku nk tgk laki hensem...hehe

ko pun dilema nk kawen gak ke? haha...tak sbr tgu mgu dpn

Ann June 2, 2010 at 7:31 PM  

@hanna

aah tgk iklan mcm best jer psl de zul huzaimi..hehe

ala ak taknah beli novel lah..aku suka pinjam jer...haha

botak June 3, 2010 at 7:08 AM  

tiz zakiahyg nurkasih tu ke yg berlakon??or yg belakon kish kaisarah?? buat masa ni x lyn drama sgt sejak adamaya da habis..ade sayang cendana, juliana evans berlakon..hot gila dia!

Ann June 3, 2010 at 2:35 PM  

bukan.....ayu raudhah...dia kn plg byk blakon watak btudung....

mmg lawa ar juliana evans dlm drama syg cendana tu, b4 ni tak de lah selawa tu...hot n spicy kan dia?

zainuddin June 21, 2010 at 10:09 PM  

cita ni dah tukar waktu siaran ke nape cita lara pulak yg keluar

Ann June 21, 2010 at 10:17 PM  

ye ke? dh 2mggu tak tgk drma ni psl layan bola...citer ni pukul 8.30mlm tv2..tp td tv2 kan ade bola kan...sbb tu tak tyang tadi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP