Europe vs Latin

28 June 2010

 Nampak caring kan Klose ni.

3 Julai nanti pertembungan antara Argentina dengan German. Kedua-dua pasukan ni masing-masing pernah memenangi kejuaraan 2 kali bagi Argentina dan 3 kali bagi German. Kalo diikutkan dari segi prestasi dalam World cup kali ni, Argentina lebih menyerlah kerana berjaya memenangi kesemua perlawanan berbanding German menang 2 game dan kalah 1.

Apapun German mempunyai ramai penyerang yang hebat, pantas dan bertenaga seperti Klose (pemain faveret aku ni walaupun dah agak tua), Podolski, Mueller dan Oezil. Semalam memang syok ar layan. Kali ni bukan layan sorang-sorang. Layan dengan budak-budak junior course masa degree dulu. Dulu tak pernah kenal pun. Masing-masing dah grade baru kenal (member pada member). Tu pun masa world cup. Meriah sikit taklah boring sangat layan sesorang macam haritu.

World cup ni sebenarnya boleh merapatkan hubungan jugak. Tapi ada jugak yang sampai boleh bawak bergaduh. Berlaku bila masing-masing menyokong team yang berlainan dan terlalu ikut akan emosi.

Nasib baik TV1 tayang siaran langsung Argentina vs Mexico semalam. Aku harap kali ni Lionel Messi dapat jaringkan gol tapi nampaknya terpaksa aku kecewa lagi. Mana taknya beberapa kali dia diasak dan dikawal oleh pemain-pemain Mexico. Walaupun dia masih belum jaringkn gol, sebenarnya ada beberapa gol sebelum ni...dia yang telah hasilkan peluang buat member pasukan untuk hasilkan gol.

Aku tak sabar nak tunggu dua-dua team ni beraksi nanti. Dua-dua pun pasukan faveret aku. Tapi of course lah aku lebih sokong Argentina lagi.




 

5 soseh-soseh:

AngahSayang2314 June 28, 2010 at 1:29 PM  

ann angah kalau tanya bab bola bole lah kureng sikit la... tapi bole la..
apa2 pun angah ada ikuti dalam banyak2 argentina yg kuat dari yg lain2 mata dia yg paling tinggi tul tak????

NICK IRFAN June 28, 2010 at 1:52 PM  

sian england kan? sedih btol smlm.. ape2pun harap2 agentina boleh mengalahkan german...

Farid MOFASAD June 28, 2010 at 2:49 PM  

spain!!!!!!!!!!!!!

[noriza] June 28, 2010 at 4:26 PM  

ann minat betul kat klose neh ade pape ke hehehe

Ann June 29, 2010 at 3:03 AM  

@angah
tau sikit2 pun takper..
aah sgt betul tu...tau pun angah eh...hehe

@nick
sabr yer nick...dh bukn nsib dia...nti argentina bls dendam bg pihak nick..okey...

@parid
argentina!

@iza
haha takde pape...skdr suka2 jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP