Eye Contact dan Senyuman Untuk Memikat

04 March 2010


Topik hari ni pasal...... Aku ada baca pasal bagaimana nak memikat 'a man'.

Kajian ni dah dibuat pada tahun 1985 untuk lihat apa tarikan wanita dlm memikat lelaki, diorang dah cuba beberapa variasi kes, sama ada 'eye contact' sebanyak sekali atau beberapa kali, s/ada diiringi dengan senyuman atau tidak.

So bagaimana caranya? Dengan 'eye contact'. Terutamanya mesti diiringi dengan senyuman. Untuk lebih berjaya, berikan 'eye contact' tu beberapa kali dan mesti diiringi dengan senyuman.

Bila wanita lakukan cara ni, 60% lelaki akan mendekati dan memulakan perbualan.

So menurut artikel yang aku baca ni, kene senyum dan memandang secara sekilas sebanyak 35 kali dlm sejam tau sebab banyak isyarat akan dihantar...huhu penat eh nak senyum banyak kali ni.

Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah pun mengatakan bahawa pandangan mata yang terlampau lama boleh jatuh hati. Prinsip nak jatuh cinta pandang pertama secara saintifiknya, cuba kekalkan pandangan mata dengan pasangan sebanyak 75% pandangan mata most of the time. Jika satu jam, pandang mata si dia selama 40 minit.

Cuba lah kalo berani. Aku???


Sumber
Ceramah Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah: Petua Mendapat Pasangan

2 soseh-soseh:

Firol March 8, 2010 at 3:50 PM  

tengok pada lelaki gak...ada yang jenis kodok je

Ann March 8, 2010 at 5:22 PM  

kodok..katak?
yeah agree, ade yg tak phm2..ade gak yg wat xphm jer.... btw laki pun leh gak try theory ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP