Makanan Sarawak- Lapar ni..

18 June 2009

Tiba2 je timbul idea nak pos pasal makanan yang terdapat kat sarawak. Apsal la timbul idea nak pos pasal makanan ni...dah la esok puasa..huhu.

Tak pe la sekadar ingin berkongsi untuk sape2 yang akan pegi ke sarawak nanti, tak kisah la untuk ape, melancong ke, keje ke, ade conference ke...jadi dah alang2 sampai ke sana baik cuba je la.

Di bawah ni antara makanan yg aku cuba la...tak rugi pun, memangla tak rugi sebab semuanye kak ina dan husband dia yg belanja.



Nasi Goreng Indonesia, ada 2 cucuk sate.






Ini laksa sarawak. Rasanya agak masam2 sikit..tapi sedap je. Hehe..


Mee Kolok, struktur mee ni mcm maggie. Kat sarawak,memang susah nak
jumpa mee sperti kat malaysia. Semuanya mee yang digunakan mcm maggie.



Nasi Lelapan...huhu sedap pekena dengan sambal belacan dan ulam.
Tapi harganye agak mahal la.




Mee Sapi...takde lak gambarnya. Macam mee sup, bhn utama ialah daging lembu. Dan sambal nya agak pelik cikit la. Tapi sedap je..siap tambah lagi.

Alahai rindunye, bila la dapat rase lagi makanan ni.




5 soseh-soseh:

apei June 18, 2009 at 10:24 AM  

nampak sgt sedap..

aiman June 18, 2009 at 4:48 PM  

mee sapi..
sedap wo...
kalo dkt kuching lagi la..byk choice..especially kt petra jaya(satok).

Saichou June 19, 2009 at 3:52 AM  

apei : bkn nmpk je..mmg sedap

aiman: tu la..bila la dpt rase lg keunikan mee sapi...

anaz.akira June 24, 2009 at 10:09 AM  

wahh rindu ehhh kamek makanan2 tok..terutama mee kolok.Nang nyaman..! haha kat KL tok susah mok dapat.hehe.

Saichou June 24, 2009 at 8:11 PM  

anaz.akira:
aku pening ckit bahasa sarawak..huhu. aku rindu nasi lelapan tapi mane mau cari kt johor ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP